TriasxBCN tem que l’escenari municipal canviarà ben aviat. El portaveu de la formació, Jordi Martí i Galbis, pronostica que Barcelona en Comú entrarà al govern properament i alerta de les conseqüències que això pot tenir: “La negociació amb els partits de l’oposició amb els comuns al govern municipal o sense és la nit i el dia“, assegura. En aquest context, Martí i Galbis ha afirmat que estan esperant què passa i ha carregat contra Collboni. “Tot el que digui en aquest moment no té cap valor”, ha afirmat.

De moment, des de TriasxBCN asseguren que el PSC només ha contactat amb ells per negociar el cartipàs municipal, però que no han parlat altres qüestions, com la seguretat i l’incivisme. En aquest sentit, el portaveu de la formació ha denunciat manca de transparència. Critica que el govern municipal no els està facilitant dades de delictes a la ciutat ni sobre victimització, tot i que assegura que les han demanades.

Disposats a negociar l’ordenança de civisme

En l’àmbit de la seguretat, la formació de Trias creu que l’últim any els delictes han augmentat a Barcelona i calculen que els fets delictius tornaran a passar per sobre dels 200.000 i s’arribarà a xifres de 2019. El partit s’ha mostrat disposat a negociar per actualitzar l’ordenança de civisme i incrementar les sancions previstes per a alguns comportaments, tal com ja avançat que vol fer l’alcalde, Jaume Collboni. Tot i això, ha alertat: “No podem fer una nova política, diferent i més eficaç de lluita contra l’incivisme, amb les mateixes receptes i els mateixos recursos que hem tingut els últims temps”.

Martí i Galbis assegura que la lluita contra l’incivisme i la inseguretat seran la prioritat del seu grup municipal. En plena temporada d’estiu, ha criticat que la plantilla de la Guàrdia Urbana es redueixi un 40 % malgrat que es fa un “ús intensiu de l’espai públic”. El portaveu de TriasxBCN ha parlat de turisme i l’ha definit com a massiu, desfermat en alguns moments en llocs com el centre de la ciutat i amb una situació d’inseguretat molt negativa.