La delimitació de les terrasses als nous eixos pacificats de la superilla de l’Eixample (Consell de Cent, Rocafort, Comte Borrell i Girona) comença a fer-se efectiva. Després que dilluns s’iniciessin les tasques prèvies, des d’aquest dimecres ja s’estan instal·lant a terra les peces metàl·liques que marcaran l’espai del que disposa cada local. La previsió és que la col·locació s’allargui durant tot el mes de juliol.

Es tracta d’una mena de xinxetes que tenen un diàmetre de poc més de dos centímetres. Es col·loquen a ras de terra, inserint-les entre el paviment, on prèviament s’han fet petits forats.

Les peces s’han començat a col·locar al carrer de Girona, cantonada amb Consell de Cent. L’Ajuntament, a més, ha lliurat a totes les terrasses una fitxa en què s’indica com han de col·locar les taules i cadires en la nova urbanització. El consistori també ha informat als restauradors que no es concediran ampliacions de terrasses en aquesta zona.

Alguns restauradors denuncien que “tot són traves”

La mesura no ha agradat a alguns dels restauradors afectats. Manuel Cardete, cambrer d’un bar a Consell de Cent amb Girona, denuncia que “tot són traves”. “Després de la pandèmia i les obres, continuem per a bingo”. Assegura que “ficar tres taules en tres metres quadrats, vol dir que l’esquena d’un client es toqui amb la de l’altre”, i afegeix que “tampoc no hauria passat res si haguessin sigut quatre metres”.

També es queixa que en aquest tram, la plaça nova a la cruïlla de Girona amb Consell de Cent està plena de sorra i, irònic, explica que ara serveix com a tapa “escopinyes amb sorra”. Hi ha altres restauradors que, en canvi, estan a favor de la delimitació de terrasses. L’Eduard Gómez creu que “és modern i discret” i que “la mesura està bé”. “Tots sabem que s’agafa un permís de quatre taules, i a la tarda nit es converteixen en 12”, denuncia.

La Judith Selena, una altra de les restauradores de la zona, creu que “l’única raó” per la qual es duu a terme aquesta mesura “és per trobar qualsevol motiu per multar”. Critica que l’Ajuntament no els deixa ampliar el nombre de taules (ara mateix en té dues al seu local). Creu que “és una tonteria” perquè l’espai “ara es podria aprofitar molt” amb el carrer pacificat.

Els vicepresident de l’AV de l’Esquerra de l’Eixample, Xavier Riu, celebra la mesura i creu que ajudarà que ningú se salti la normativa.

155 terrasses als eixos verds

Segons els càlculs de l’Ajuntament als eixos verds de l’Eixample, hi ha 155 terrasses, que es distribueixen d’aquesta manera:

  • carrer del Comte Borrell: 15 terrasses
  • carrer del Consell de Cent: 103 terrasses
  • carrer de Girona: 24 terrasses
  • carrer de Rocafort: 13 terrasses

L’objectiu de la mesura que es posa en marxa és minimitzar les molèsties als veïns d’aquests carrers, que les darreres setmanes han denunciat “el soroll insuportable” durant les nits. El pla de xoc també preveu que una patrulla de la Guàrdia Urbana controli, de forma específica, que no es generin problemes de convivència un cop tanquin les terrasses.

A banda del dispositiu policial, el consistori també destinarà un equip de neteja a rentar amb aigua (el que es coneix com a aigualeig) el tram d’Enric Granados que hi ha entre els carrers de Provença i de la Diputació.