Com en cada nou mandat, els regidors de l’Ajuntament de Barcelona han presentat la declaració de béns que permet conèixer quines propietats tenen (immobles o vehicles) i quants diners declaren en comptes bancaris. La informació de patrimoni, que és pública, ha fet aflorar curiositats com ara els cinc pisos a Barcelona del líder de Vox, Gonzalo de Oro-Pulido; els dos que té l’alcalde, Jaume Collboni, o l’absència de propietats de l’exalcaldessa Ada Colau.

Collboni disposa de dos habitatges a Barcelona, encara amb càrregues pendents, i un aparcament. Declara una bicicleta elèctrica comprada el 2021 i un VolksWagen EOS del 2008. En bancs diu que disposa d’un saldo mitjà de 10.000 €. Per la seva banda, l’exalcaldessa Ada Colau no té ni habitatges ni vehicles en propietat i declara uns 41.000 € a entitats bancàries.

Propietats de Trias fora de Barcelona

L’exalcalde Xavier Trias declara propietats a la Vall d’Aran i a Menorca (amb hipoteca). També disposa d’un Audi A3, un títol al Club de Golf del Prat i un altre al Tennis Barcelona. En comptes bancaris declara poc més de 2.200 €. El líder municipal d’ERC, Ernest Maragall, és titular de la meitat d’un pis a Barcelona i d’un altre a Sant Vicenç de Montalt (el Maresme). No té cotxe i declara uns 98.900 € en diversos comptes i un fons d’inversió compartits i un pla de pensions.

Sirera (PP) i De Oro-Pulido (Vox), amb més pisos

El popular Daniel Sirera fa constar tres pisos a Barcelona (un amb càrregues i dos en usdefruit), un a Lloret de Mar, un altre a Badalona i un més a València. També té participació en tres pàrquings i tres trasters a Barcelona. Pel que fa als vehicles, declara un BMW X3, un Seat 1430 i tres motos: una Montesa Impala, una Vespa 125 i una BMW GT 650. No declara res en comptes bancaris.

El líder de Vox a l’Ajuntament, Gonzalo de Oro-Pulido, declara cinc pisos en propietat a Barcelona amb dues places de pàrquing, un adossat al Vendrell i dues finques rústiques a prop de Madrid. També té un cotxe (Seat Tarraco) i una moto (KYMKO Superdink). Disposa de participacions en empreses i en diversos comptes bancaris suma més d’un milió d’euros.

Curiositats de dos regidors

Més enllà dels líders municipals, si es repassen les declaracions de béns dels regidors, destaca el regidor Guille López (BComú), amb sis comptes bancaris (alguns compartits) que sumen un saldo mitjà de 528.000 euros. El regidor Lluís Rabell (PSC) declara un compte bancari amb 450.000 €.