L’alcalde, Jaume Collboni, ha presentat aquest dijous el nou cartipàs municipal que gestionarà l’Ajuntament de Barcelona aquest mandat. L’executiu municipal s’estructura en quatre tinències d’alcaldia. A més, als 10 regidors del PSC s’hi afegeixen vuit comissionats. Collboni ha esperonat els regidors a “governar a peu de carrer, amb la porta del despatx sempre oberta i contestant els Whatsapps”.

“La ciutat està en les millors mans”, ha afirmat l’alcalde, que ha assegurat que el nou govern “posarà sempre Barcelona al davant de qualsevol consideració”. Collboni ha demanat als regidors que escoltin i parlin amb tothom, “ens hagin votat o no”, i que no tinguin por a equivocar-se. També ha dit que caldrà “buscar els consensos més amplis dins i fora de l’Ajuntament”.

Noves regidories i comissionats

El cartipàs del govern Collboni crea una nova regidora de Restauració, que s’afegeix a la de Comerç i Mercats amb Rosa Alarcón. L’àrea de Mobilitat no tindrà un regidor específic com ha passat en els últims mandats sinó que penjarà directament de la primera tinència d’alcaldia d’Urbanisme, amb Laia Bonet, per donar-li més pes polític. Passa el mateix amb Turisme, que dependrà de la quarta tinència d’alcaldia d’Economia amb Jordi Valls.

Entre els vuit comissionats, càrrecs no electes, destaca la nova figura del comissionat del Pacte per Ciutat Vella, amb Ivan Pera, amb la voluntat de situar aquest districte com una prioritat del govern. A més, repeteix la comissionada d’Acció Social, Sonia Fuertes, que ho va ser en l’últim mandat d’Ada Colau a proposta de BComú.

L’estructura executiva del nou govern

La compareixença de l’alcalde arriba pocs dies després de la presentació de l’estructura executiva del nou govern municipal i del nomenament de Maria Buhigas com a arquitecta en cap i Oriol Altisench, enginyer en cap de l’Ajuntament.