(ACN/Redacció) Els diputats independents de Junts Marc Castells i Sergi Vallès formaran part del govern de la Diputació de Barcelona. L’alcalde d’Igualada i el de Torrelles de Foix han arribat a un acord d’inversions estratègiques per a les comarques de l’Alt Penedès, l’Anoia i el Garraf, a canvi de donar suport perquè la socialista Lluïsa Moret sigui la presidenta de l’ens metropolità. Moret ha de substituir l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, que ha estat la presidenta de la Diputació els últims quatre anys.

Els dos vots dels diputats independents se sumen als 23 vots fruit de l’acord al qual han arribat el PSC, els comuns i la diputada de Tot per Terrassa. 25 vots en total, que superen els 23 de Junts i ERC.

Un primer acord entre el PSC i els comuns

PSC i comuns van tancar un primer acord per governar a la Diputació de Barcelona el 5 de juliol, hores abans de començar la campanya de les eleccions generals del 2023. Les dues formacions van consensuar que l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, n’assumís la presidència i que la coordinadora nacional de Catalunya en Comú, Candela López, n’ostentés la vicepresidència. Més tard, aquest dimecres, 13 de juliol, el PSC va tancar un acord amb Tot per Terrassa.

L’acord entre el PSC i els comuns recull les línies mestres del mandat que proposen: compromís amb la sostenibilitat i els objectius de l’Agenda 2030, compromís amb el govern local i amb la seva autonomia, compromís amb la innovació i la transparència, compromís amb l’equitat i la cohesió social, compromís amb la lluita contra el canvi climàtic, compromís amb la igualtat, compromís amb la cultura i l’educació, compromís per generar prosperitat sense deixar ningú enrere i compromís amb el patrimoni i la memòria democràtica.