(ACN) La socialista Lluïsa Moret ha estat escollida presidenta de la Diputació de Barcelona amb els vots del PSC, comuns, els dos diputats independents de Junts i el de Tot per Terrassa (TxT). L’elecció s’ha fet per majoria simple en segona votació després que, en una primera ronda, no hagi aconseguit el mínim de 26 vots de la majoria absoluta.

Els independents de Junts (l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, i l’alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès) han votat a favor de Moret i formaran part del govern de l’ens. S’han desmarcat de Junts després d’arribar a un acord amb el PSC en “inversions estratègiques” per a l’Alt Penedès, Anoia i Garraf. Junts queda fora del govern de la Diputació després d’haver governat els últims quatre anys amb el PSC.

La votació s’ha fet de manera secreta a través d’un sobre que els diputats han anat dipositant, d’un en un, en una urna. A banda del PSC, que ha proposat Lluïsa Moret, altres grups han proposat un candidat propi que no ha obtingut els vots suficients: Neus Munté (Junts), Dionís Guiteras (ERC), Xavier García Albiol (PPC) i Jordi Albeert (Vox), han estat els altres candidats.

Repartiment de les diputacions

Després que s’hagi tancat l’acord a la Diputació de Barcelona, han quedat configurats els pactes a les quatre diputacions. PSC i ERC governaran junts a la Diputació de Tarragona i Lleida, les dues amb presidència dels republicans. I, en el cas de la de Girona, estarà presidida per Junts gràcies a un acord amb ERC.