XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Saben perfectament que jo no aniré als Jocs Olímpics del 22, el govern de l'Ajuntament no farà aquest pas, si a la consulta no anem de la mà CiU, el PP, el PSC i ERC. Això ho decidirem en 48, 72 hores, la posició de cadascú i prendrem la decisió. Fins al moment actual, la posició del PP és molt clara: fes la consulta però jo no donaré suport al 'sí' a la consulta. Per tant, ens n'aniríem al 26 si es manté aquesta posició".

Trias ha fet, de nou, aquest dilluns una crida al consens per no descartar l’opció de 2022. “Jo no aniré als jocs de 2022 si a la consulta no anem de la mà de CiU, el PP, el PSC i Esquerra”, ha dit l’alcalde. Trias ha afegit que després de la reunió amb els líders municipals dijous passat, dia en què també es va trobar amb els alcaldes dels Pirineus, es van donar un període de reflexió d’una setmana per prendre la decisió. “Ho decidirem en 48, 72 hores i prendrem la decisió”, ha declarat Trias.

L’alcalde ha admès que la negativa del PP a donar suport a la candidatura per als jocs de 2022 és un factor clau si, finalment, s’endarrereix a 2026. “La posició del PP és clara: fes la consulta però jo no donaré suport al ‘sí’ a la consulta. Per tant, ens n’aniríem al 26 si es manté aquesta posició”, ha explicat Trias. Precisament, en el darrer plenari, el PP va reptar l’alcalde a presentar la candidatura per als jocs d’hivern de 2022 amb els suports actuals (CiU, PSC i Unitat per Barcelona) i va deixar la porta oberta a sumar-se al consens més endavant.