Gomà ha defensat el prec com a “oportunitat d’or” perquè Trias “demostri que les prioritats socials que sempre s’atribueix són reals”. El líder municipal d’Iniciativa ha denunciat que, com a conseqüència de la caiguda del consum, les empreses planegen un nou increment per blindar beneficis, i ha instat l’alcalde a oposar-s’hi. “És de justícia que les empreses també s’estrenyin el cinturó i redueixin beneficis”, ha dit Gomà.

El president del Grup Municipal d’ICV-EUiA farà també al ple un prec al govern perquè renunciï a aprovar el pressupost de 2014 per la via d’una qüestió de confiança, tal com va insinuar l’alcalde. Gomà creu que és una “filigrana jurídica que entra en contradicció amb els principis democràtics”. “La qüestió de confiança porta a aprovació un pressupost en contra de la majoria”, ha afegit.

Iniciativa també portarà al ple un seguiment del prec en què el govern municipal es va comprometre a restituir la qualificació d’equipament a les finques del davant del Palau de la Música on s’havia projectat un hotel. Gomà ha dit que, un any i mig després, “només hi ha hagut paraules però innacció de govern”.