L’enquesta de ‘La Vanguardia’ augura una fragmentació total a l’Ajuntament de Barcelona en què, fins i tot, apareixen noves formacions amb representació. CiU guanyaria una altra vegada les eleccions però perdria tres regidors. En nombre de vots, la segona força seria ERC que augmentaria en quatre els seus regidors, fins a un total de sis. Els mateixos que el PP, que en perd tres, ICV, que en guanya un i el PSC, el gran damnificat segons l’enquesta, que perdria cinc regidors i es convertiria en la cinquena força en nombre de vots. A més, entraria al consistori Ciutadans amb quatre regidors, i la CUP amb dos. Amb aquest panorama, CiU, necessitaria pactar amb dues formacions per formar un govern amb majoria, un fet insòlit a la ciutat.

Pel que fa a la valoració dels líders municipals, només Xavier Trias i Jordi Portabella aproven. Jordi Martí s’acosta al cinc, però esdevé el líder més desconegut pels ciutadans. El segueixen Ricard Gomà i, el menys valorat, Alberto Fernández Díaz.

L’enquesta també pregunta sobre una hipotètica celebració dels Jocs Olímpics d’Hivern a Barcelona. La divisió és màxima. La meitat dels ciutadans opina que la ciutat s’hi hauria de presentar, i l’altra meitat, que no.