Els jocs d'hivern servirien per donar visibilitat a comarques com la Cerdanya. Almenys aquesta és la sensació que tenen molts veïns de Puigcerdà, que volen seguir pensant en el 2022. Per molts, deixar escapar aquesta ocasió és una oportunitat perduda. BENJAMÍ ESCRIBANO "Ja m'agradaria que es fessin els jocs aquí, però no ho sé pas!" MARIA PRIETO "Jo estic d'acord en què es facin a Catalunya i cap aquí dalt, també per promocionar-ho. El què sigui per la Cerdanya tot és bo!" ALEX IBÁÑEZ "Nosaltres som un punt turístic. Aquí, en principi, del què vivim és de la gent que té segones residències i gent de fora, turistes." També empresaris i operadors turístics aposten per organitzar l'esdeveniment al més aviat possible. Asseguren que els efectes positius de la inversió anirien molt més enllà dels jocs. NÚRIA VIDAL, Associació d'Hotels i Càmpings de la Cerdanya "Nosaltres volem que sigui ara. Ara estem parlant de vuit anys vista, però no voldríem esperar. Hem lluitat molt perquè així sigui i seguim donant suport a la candidatura pel 2022." SARA RODRÍGUEZ, Xocolateria Puigcerdà "Ara com que estem en crisi, una excusa així que atregui el turisme o l'esport, aquestes iniciatives bones que fan falta sempre són benvingudes. I clar, si després no es duen a terme és com un cop." Des de l'Agrupació d'Empresaris de la Cerdanya asseguren que la projecció internacional de la marca Pirineu no seria l'únic benefici. Consideren que la millora de les comunicacions tant per tren com per carretera beneficiaria també el turisme de proximitat.

Tant l’Associació d’Hotels i Càmpings de la Cerdanya com l’Agrupació Empresarial de la Cerdanya consideren que la celebració dels Jocs Olímpics d’Hivern a 2022 serviria per revitalitzar el turisme de la zona, així com per situar els Pirineus i la Cerdanya al mapa internacional. L’organització d’un esdeveniment com aquest, a més, comportaria una millora de les comunicacions internes a la zona, tant per via ferroviària com per carretera. Això, segons els empresaris de la zona, també tindria un impacte positiu per al turisme de proximitat.

En un moment díficl per a tots els sectors, l’arribada de nous públics suposaria un impuls per a l’economia. Però al marge dels jocs en sí, des de l’Agrupació Empresarial de la Cerdanya, asseguren que suposaria una entrada de diners a la zona més enllà de 2022. Consideren que, un cop reforçada la seva projecció com a destí turístic, l’afluència de visitants es podria mantenir alta.

Per tot plegat, empresaris i operadors turístics aposten fermament per a 2022, una data per a la qual recorden que encara falten vuit anys. Hi ha temps suficient, diuen, per enllestir els preparatius de l’esdeveniment. Malrgat tot, els qui viuen a la zona asseguren que, encara que aquesta candidatura no tirés endavant, no volen renunciar a organitzar els jocs d’hivern i que en aquest cas apostarien per 2026. Tot i això, remarquen que és possible que en aquella data es facin fora d’Europa.