El Grup Municipal de Trias per Barcelona vol treure del calaix el projecte de la rambla verda a Vallcarca. Lluny de ser un projecte recent, estem parlant d’una urbanització encallada des de l’any 2002, sota el mandat de Joan Clos. L’objectiu és crear un espai verd entre l’avinguda de Vallcarca i el carrer de Bolívar, des de Lesseps fins al carrer d’Agramunt en una primera fase i fins a l’avinguda de la República Argentina en una segona part.

La regidora de Junts a Gràcia, Victòria Alsina, considera “imprescindible” que la primera fase s’executi el 2024 i “es facin els enderrocs i la urbanització de la rambla verda”. A més, també veu necessari que aquest pròxim any es planifiquin “per sobre del carrer d’Agramunt les actuacions urbanístiques que s’han de portar a terme” amb l’objectiu que es pugui urbanitzar aquesta segona part en una segona fase d’obres.

“Durant el mandat de Colau, el projecte ha quedat paralitzat”

El regidor Damià Calvet considera que és un projecte “molt reivindicat pels veïns que durant els vuit anys de mandat de Colau ha quedat paralitzat”. Assegura que la rambla verda permetrà “connectar millor amb la nova ronda de Dalt coberta i afavorirà l’encaix del Parc de Collserola amb la ciutat”. Ha recordat també que el projecte ha d’anar acompanyat d’actuacions derivades com són la construcció d’habitatges socials per reallotjar els veïns expropiats durant el procés.

El projecte inicial afectava un centenar d’habitatges i alguns comerços que haurien d’anar a terra entre l’avinguda de Vallcarca i el carrer de Bolívar, un fet que no agrada a l’Associació Veïnal Som Barri i que va fer que un grup de veïns s’organitzessin en la Plataforma d’Afectats per l’Eix Verd

El PSC va acceptar el prec de TriasxBCN

El grup de Trias per Barcelona va presentar la petició de reactivar el projecte en la darrera Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Mobilitat i Habitatge i el PSC va acceptar el prec. “Estarem atents que es vagi desenvolupant”, ha dit Damià Calvet.