El districte de Sant Martí s’ha compromès a actuar de manera urgent per substituir el paviment malmès de la plaça de la Palmera, al barri de la Verneda i la Pau. Les llambordes s’han deteriorat i deformat molt pel pas del temps i la manca de manteniment; i els veïns reclamen una millora des de fa anys. Reconeixen que hi han ensopegat diverses persones, algunes de les quals fins i tot han necessitat atenció mèdica.

Compromís per part dels districte

Tot i que des de l’associació de veïns de la zona es demanava una reforma integral de l’espai, el consistori, de moment, en canviarà el paviment i estudiarà fer una transformació més global de cara al futur. Així ho va reconèixer el govern del districte en l’última sessió plenària de Sant Martí on va assegurar que l’actuació seria “prioritària”.

El compromís va arribar després que el plenari aprovés per unanimitat la proposició de millora de la plaça que va presentar el grup del Partit Popular. El districte vol començar l’actuació a finals d’aquest any o, com a molt tard, a començaments del 2024.

L’Associació de Veïns la Palmera reclama que, de cara al futur, es millori l’espai d’escales, molt altes, que fan que la plaça sigui poc accessible a les persones amb mobilitat reduïda. També volen que es reformin les àrees de jocs infantils i que s’hi col·loquin zones d’ombres. Unes actuacions que, segons els veïns, ja s’havien inclòs en el pla d’actuació del districte i no s’han acabat executant.

Caigudes aparatoses

La zona més deteriorada és que la s’estén per sota de la pinassa, que està totalment aixecada per les arrels dels arbres. Salvador Mañoses, membre de l’Associació de Veïns la Palmera, reconeix que no hi passa perquè va amb un concentrador d’oxigen portàtil i pot ensopegar molt fàcilment. De fet, hi ha hagut diverses caigudes aparatoses. És el cas d’un altre veí, l’Ángel Fernández, que va ensopegar de cap en un altre tram i va haver de ser atès d’urgència.

Els veïns lamenten que l’estat de la plaça fa que no es pugui utilitzar per fer activitats de barri com ara trobades de sardanistes o de diables. La plaça es va estrenar fa 40 anys i és molt necessària pels veïns de la zona, densament poblada.