Jaume Collboni (PSC) ha comunicat a Xavier Trias que si els pressupostos de 2015 estan orientats “a fer més assequible la vida a Barcelona” està disposat a estudiar que els socialistes hi donin l’abstenció, que podria permetre’n l’aprovació. L’alcaldable socialista ha descartat donar-hi un vot afirmatiu.

Fonts del govern municipal han reconegut que hi ha hagut contactes amb el PSC i que en continuaran havent. També han agraït la predisposició de Collboni per negociar els pressupostos.

Collboni concreta les seves condicions en tres eixos. El punt fort és demanar una partida pressupostària que serveixi per reduir el preu del transport públic. També reclama que s’ampliï l’accés a l’educació dels infants de fins a tres anys. Per acabar, insta el consistori a augmentar els recursos destinats als aturats de llarga durada.

En definitiva, Collboni vol que es doni cobertura als “precaris”, un col·lectiu que ha definit com la nova classe social sorgida de la crisi en què inclou els joves que ni estudien ni treballen, els aturats de llarga durada o els joves altament qualificats que no tenen accés al mercat laboral.

El candidat socialista ha criticat la intenció del govern municipal de prorrogar els pressupostos. Considera que “perdre un any és un error que Barcelona no es pot permetre”.

Jaume Collboni va estendre la mà per negociar els pressupostos amb l’Ajuntament a l’inici del curs polític. En una entrevista a BTV, l’alcaldable socialista es va oferir apel·lant a la responsabilitat. Just l’endemà, Xavier Trias va agrair el gest i va assegurar que “si vol, seurem i parlarem”. La setmana passada, la tinent d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, va confirmar que s’havien iniciat converses amb “gairebé tots” els grups.