SÒNIA RECASENS, tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació "Fa setmanes que estem en negociacions. La veritat és que són uns moments en què es necessita que la ciutat de Barcelona pugui tenir uns pressupostos. I per tant agraïm l'actitud del partit socialista, que està obert a negociar, obert a formular -com el mateix senyor Collboni va expressar fa poc- una abstenció. En tot cas, encara hi estem treballant. Ni de ben lluny doncs tenim l'acord i, per tant, seguirem treballant amb força perquè aquest govern pugui tirar endavant amb uns pressupostos que, com no pot ser d'altra manera, són molt importants per a la ciutat."

Tot i que no es pot descartar que finalment s’hagi de prorrogar el pressupost, la segona tinenta d’alcalde va explicar ja la setmana passada que manté converses amb “gairebé tots” els grups polítics de l’Ajuntament per abordar el pressupost de l’any 2015. Tots els grups, excepte ICV-EUiA, han admès que aquestes converses s’estan produint. Per aprovar uns pressupostos per a l’any 2015, pot resultar cabdal que els regidors socialistes, en lloc de votar-hi en contra, s’hi abstinguin. Dijous, el president del PSC de Barcelona, Jaume Collboni, va concretar les seves condicions en tres: una partida pressupostària per reduir el preu del transport públic, una ampliació de l’accés a l’educació dels infants de fins a tres anys i un augment dels recursos destinats als aturats de llarga durada. Tot per donar cobertura als “precaris”, un col·lectiu que Collboni ha definit com la nova classe social sorgida de la crisi.

Avui, la màxima responsable del pressupost municipal, Sònia Recasens, no ha entrat a valorar el detall de les propostes que li està fent el Grup Municipal socialista, però sí que ha volgut agrair-ne l’actitud. Pel que fa a l’estat de les negociacions, ha dit: “Encara hi estem treballant. Ni de ben lluny tenim l’acord i, per tant, seguirem treballant amb força perquè aquest govern pugui tirar endavant amb uns pressupostos que, com no pot ser d’altra manera, són molt importants per a la ciutat”.