Tot va començar quan el 28 d’octubre del 2014 el diari ‘El Mundo’ va publicar en portada que Xavier Trias, que en aquell moment era alcalde de Barcelona, tenia un compte bancari a Suïssa amb gairebé 13 milions d’euros.  Una informació que Trias va negar en tot moment. De fet, uns mesos després, el desembre d’aquell mateix any, la Fiscalia Anticorrupció va arxivar la denúncia presentada per la Policia Nacional perquè no es van trobar indicis que avalessin l’existència de diners a l’estranger.

Xavier Trias va presentar una denúncia per calúmnies contra els periodistes responsables d’aquella informació:  Eduardo Inda, Esteban Urreizteta i Fernando Lázaro. La seva defensa va sol·licitar una pena d’un any i tres mesos de presó per a cadascú. Ara, el  Jutjat Penal número 20 de Madrid ha absolt els periodistes ja que considera que la font que els havia donat la informació era “fiable i seriosa”. En la sentència afirma que “la notícia que es va difondre era d’interès públic, no es tractava d’un simple rumor o insinuació”.

En una entrevista a ‘El matí de Barcelona’,  de betevé,  Xavier Trias s’ha mostrat indignat amb aquesta decisió. Assegura que se sent indefens i que estudiarà amb el seu advocat quines possibilitats té per recórrer contra la sentència. Diu que el seu objectiu és arribar “fins al final” perquè considera que va ser víctima d’una campanya política per desprestigiar la seva reputació impulsada, entre d’altres, per l’exministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz.