L’Ajuntament ha augmentat un 80 % la inversió municipal en la innovació científica, gairebé dos milions i mig d’euros. L’equip de govern ha presentat el Pla Barcelona ciència, que vol situar la ciutat com a pol d’atracció científica. A banda del finançament de projectes de recerca, el consistori també ha creat el premi Hipàtia per a investigacions que millorin la vida dels ciutadans i també posarà cinc pisos públics assequibles a disposició d’investigadors internacionals que vulguin establir-se a la ciutat.

El govern municipal ha obert noves línies de finançament a projectes de recerca, prioritzant les àrees de medi ambient i mobilitat i l’envelliment i la qualitat de vida. Però, a més, enguany, a partir de la tardor, es destinaran cinc pisos per a investigadors a preu accessible, concretament al barri de la Marina.

S’impulsaran també els programes de vocacions científiques i s’ha creat el Premi Europeu de Ciència Hipàtia, dotat amb 30.000 euros. A la tardor també es posa en marxa el laboratori d’experimentació i.Lab, a Ca l’Alier.

El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha aprofitat la presentació del pla per fer palesa que hi ha una “desinversió vergonyosa” que és, ha dit “inadmisible” en aquest sector. A més, ha afegit també que “no pot ser que encara hi hagi gent que pensi que invertir en ciència és un luxe perquè hi ha necessitats més importants”.