Ja estan en marxa les primeres mesures de les prop de 200 incloses en el Pla estratègic del Parc Güell, presentat a finals del 2017, amb l’objectiu principal de recuperar la relació dels barcelonins amb el parc i reduir la massificació als accessos. Dels 25 milions d’euros previstos pels propers cinc anys, aquest any i el vinent se n’invertiran 10,2.

Una de les mesures que ja està en funcionament (i de la qual se’n poden beneficiar més de 100.000 persones inscrites al programa Gaudir Més) és l’accés al parc a través de la lectura de l’empremta dactilar. Els inscrits no hauran de fer cua perquè tindran un accés segregat al dels turistes.

Porta oberta a eliminar la venda presencial d’entrades

A partir de l’estiu del 2019, se suprimirà la venda presencial d’entrades a les taquilles de la zona monumental del parc en temporada alta. D’aquesta manera, entre l’abril i l’octubre es volen evitar aglomeracions a la zona no regulada, un dels problemes que havia detectat l’Ajuntament. Els tiquets es podran adquirir  a través d’internet o des dels caixers automàtics instal·lats a les parades de metro de Vallcarca i Lesseps.

La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha deixat la porta oberta a mantenir aquesta mesura al llarg de tot l’any. “Actuem a la temporada alta, que és quan hi ha més afluència”, però —ha afegit— “si anem analitzant que també és necessari redistribuir-la [la resta de l’any], ho podem ampliar”. En paral·lel, l’Ajuntament ha creat grups de treball amb veïns i entitats a fi d’analitzar les necessitats per garantir la relació entre el parc i el barri.