Les últimes hores han estat clau per arribar a una entesa. Els equips negociadors de l’Ajuntament i els treballadors municipals van asseure’s a la taula ahir a les 12 del migdia i, després de més de 20 hores maratonianes, s’ha fet públic un acord pel conveni col·lectiu. L’alcaldessa, Ada Colau, ha volgut “felicitar tothom que ha participat en les negociacions” i ha destacat que després de 10 anys els 8.000 treballadors municipals tinguin “un bon conveni”. 

L’Ajuntament destaca les millores salarials i laborals

L’alcaldessa ha comparegut des de l’Ajuntament acompanyada del regidor de Presidència, Eloi Badia, que ha detallat els termes del conveni 2017-2020. Preveu un increment salarial anual del 3 %,  que es pagarà de forma retroactiva des del 2017. Inclou també mesures de flexibilitat horària i per millorar la conciliació familiar, segons ha explicat Badia. També ha destacat l’ampliació del permís de paternitat de les quatre a les sis setmanes i la reducció de la jornada per a treballadors que tinguin a càrrecs familiars dependents.

Els sindicats destaquen avenços significatius en els sous i les mesures de conciliació

A través d’una nota, els tres sindicats que han negociat el conveni, UGT, CCOO i SAPOL, han admès que “no satisfà la totalitat de les nostres expectatives”, però asseguren que aporta “avenços significatius” en la recuperació econòmica, la reducció horària i la millora de les condicions laborals dels treballadors. Des de la plataforma unitària expliquen que han desconvocat la manifestació prevista per a aquest divendres i han anunciat la convocatòria d’una assemblea per a aquest divendres per explicar els detalls del nou conveni.