Trias emprendrà accions judicials per la informació “totalment falsa” d”El Mundo’

'El Mundo' publica aquest dilluns que Xavier Trias té un compte de gairebé 13 milions d'euros a Andorra. El rotatiu cita fonts financeres andorranes i afirma que l'alcalde va transferir aquests diners des d'una entitat suïssa poc després que esclatés el cas Pujol. Afegeix que probablement es tracta d'una fortuna acumulada amb el cobrament de comissions. Trias ha signat la querella contra el diari i els autors de l'article. Ha dit que "mai a la vida" no ha tingut comptes ni a Andorra ni a Suïssa i que arribarà "fins a les últimes conseqüències".

Xavier Trias ha signat la querella aquest dilluns, tot i que no serà registrada fins dimarts als jutjats. La demanda, per calúmnies i injúries, va dirigida contra el rotatiu i contra els periodistes que signen l'article. En ella es demana que s'interrogui els autors de l'escrit i que els bancs andorrans i suïssos diguin si poden acreditar dipòsits a nom de l'actual alcalde de Barcelona.

L'alcalde, Xavier Trias, ha desmentit rotundament la informació publicada a 'El Mundo' en què s'informa de l'existència d'un compte seu de 12,9 milions d'euros al Principat d'Andorra, procedent de fons ocults que abans del cas Pujol haurien estat en un banc de Ginebra i que hauria acumulat, segons "fonts consultades" per aquest rotatiu, amb el cobrament de comissions. Ja en la versió de paper del diari s'inclou la versió de Trias, qui nega les acusacions i anuncia que es querellarà contra "qui les sostingui".

Aquest dilluns, l'alcalde ha reiterat que no té ni ha tingut mai comptes a Suïssa ni ara tampoc a Andorra, ha assegurat que la notícia és "una patraña" i que "és una vergonya aquest tipus de periodisme basat en falsedats". I ha afegit: "La meva única força a la vida és l'honestedat i quan la posen en dubte, i pot haver-hi gent de bona fe que s'ho cregui, això és gravíssim". Trias veu "encara pitjor" que 'El Mundo' hagi falsejat dades i informació suposadament facilitades per les forces i cossos de seguretat de l'Estat. L'alcalde ha parlat a Barcelona FM i també ha fet una piulada al seu Twitter.