A principis de setmana, BComú va presentar una primera llista de peticions als nous governs de Quim Torra i Pedro Sánchez, que s’havia de negociar amb els grups. L’alcaldessa, però, ha retirat el punt perquè no tenia els suports garantits entre l’oposició. “Vostè és teatre!”, ha exclamat Xavier Trias (PDeCAT) a Colau, que ha afegit que “en moments en què ens hem d’entendre, vostè fa impossible l’acord”. Des de Cs, Carina Mejías ha afirmat que la retirada del punt evidencia “la incapacitat de dialogar” per part del govern municipal.

El líder municipal d’ERC, Alfred Bosch, ha dit que la llista que hauria d’haver portat al ple el govern és la de “les coses que van prometre i no han fet”. “Vostè sabia que perdia la votació de forma estrepitosa”, ha assegurat Jaume Collboni (PSC), que ha recriminat “falta de diàleg” a l’alcaldessa. Des del PP, Alberto Fernández Díaz, ha criticat la manera com Colau va convocar aquest ple i també com l’ha desconvocat: “El retira no per dialogar sinó per no evidenciar la minoria més absoluta”.

La CUP i els regidors no adscrits, Gerard Ardanuy i Juanjo Puigcorbé, no han intervingut en el torn de paraula que ha obert l’alcaldessa.