Aquest dijous, Esquerra va anunciar que trencava relacions amb el fins ara regidor Joan Josep Puigcorbé i mostrava el seu malestar després que ell no fes afectiva la seva renúncia tal com havia anunciat en una carta el 8 de juny  al·legant motius personals. 

Aquesta setmana s’ha sabut que els republicans van demanar a Puigcorbé que plegués arran d’un informe de la Diputació que recull un tracte de “menyspreu, supèrbia, poder i autoritat” als treballadors d’aquest organisme. En un primer moment, Puigcorbé va acceptar dimitir però finalment s’ha fet enrere i ha anunciat que continuarà com a regidor no adscrit.

Un  centenar d’artistes i professionals de la cultura ha volgut mostrar el seu suport a Joan Josep Puigcorbé. Volen destacar la feina feta pel regidor durant aquests últims anys com a responsable de l’Àrea de Cultura de Diputació. En el text, destaquen el suport a la cultura rebut per Puigcorbé durant els mesos difícils en què la Generalitat ha estat intervinguda pel Govern espanyol.

“Constatem la qualitat humana de Puigcobré” diu el manifest, signat per un centenar de persones, en què assegura que el regidor ha fet una feina incansable per la cultura per damunt de qualsevol afinitat política o partidista. “Una tasca desenvolupada amb absoluta honestedat i amb l’apassionament propi dels grans artistes”.

Entre els signants i destaquen noms com el de Xavier Albertí, director del TNC; l’actriu Sílvia Bel; la cuinera Ada Parellada, o l’escriptor Màrius Serra. També signen el manifest, entitats com l’Acadèmia de Cinema Català o l’Agrupació d’Entitats Gitanes dels Països Catalans (AGIPCAT).

El ple d’aquest divendres, Joan Josep Puigcorbé havia de fer efectiva la seva renúncia, però finalment no serà així i es mantindrà en el càrrec com no adscrit.  El regidor ja seurà en aquest ple allunyat dels seus excompanys d’ERC.