La tinenta d’alcalde Janet Sanz ha defensat a Twitter que “mai l’Ajuntament no havia invertit tant en transport públic” i ha apuntat la manca d’inversió per part del Govern espanyol com a causa de l’increment.

Les acusacions contra el Govern espanyol no han convençut l’oposició. Xavier Trias (PDeCAT) retreu a Colau que si tenia la voluntat política de no incrementar les tarifes del transport públic, hi hauria d’haver posat més diners.

La presidenta del Grup Municipal de Ciutadans, Carina Mejías, ha preguntat a l’alcaldessa “per què no ha parlat amb el ministre de Foment per garantir els fons per al transport públic”.

La CUP també veu insuficient la justificació que dona el govern municipal. Alhora, María José Lecha ha avançat el suport dels cupaires a l’assemblea convocada per la plataforma Stop Pujades per a dimecres que ve.

Des d’ERC, Alfred Bosch critica que l’increment de tarifes del transport públic repercuteix per igual sobre un visitant ocasional de la ciutat que sobre un treballador que n’és usuari habitual. Per això, considera que caldria haver esperat a la T-Mobilitat, que comportarà un “sistema tarifari intel·ligent”.

Pel que fa al PSC, aquest dijous ja van titllar l’augment de “tarifazo” a través d’un comunicat. I el regidor Jaume Collboni va lamentar amb una piulada que “castiga les famílies treballadores”.