Aquest dimecres ha tornat el moviment a la cambra catalana. Després de les eleccions i de l’aturada per Nadal, els diputats que renovaran el càrrec i alguns dels que s’hi estrenaran han anat a treballar. Dirigents de Junts per Catalunya s’han reunit per decidir les línies estratègiques que han de marcar les negociacions els propers dies. També s’han retrobat els diputats d’Esquerra Republicana, que han fet una primera presa de contacte abans que es constitueixi la cambra les properes setmanes.

En l’agenda més immediata, els partits sobiranistes intentaran buscar acords per reeditar el govern. Ja han matingut les primeres trucades telefòniques i al Parlament han aprofitat per fer alguns contactes discrets. Jordi Turull, número quatre de la llista de JxC, ha xerrat amb diputats electes de la CUP, encapçalats per Carles Riera.

 

El primer debat que abordaran és la constitució de la Mesa del Parlament. Després caldrà aclarir com i qui conformarà l’executiu i, sobretot, qui optarà a presidir la Generalitat, tenint en compte que Carles Puigdemont continua a Brussel·les i Oriol Junqueras és en presó preventiva a Estremera, en espera del que decideixi el jutge del Suprem la setmana que ve, a la vista convocada el 4 de gener.