El consistori barceloní ha penjat aquest dijous un llaç groc a la façana de l’Ajuntament. El govern municipal vol expressar d’aquesta manera el rebuig a la decisió de mantenir en presó preventiva a càrrecs electes i de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, que els consideren “representants de dues de les entitats més importants del país”.

L’Ajuntament va retirar la pancarta que havia penjat el novembre per reclamar l’alliberament dels presos a petició de la Junta Electoral amb motiu de la campanya electoral. Un cop passades les eleccions, i d’acord amb els grups polítics directament afectats, el consistori ha decidit penjar-hi el llaç. El consistori també ha volgut recordar que el 2 de novembre l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, va comparèixer per fer una declaració institucional per reclamar l’alliberament immediat dels “presos polítics”. Ara, amb la finalització de la campanya electoral, l’Ajuntament ha decidit penjar un llaç groc a la façana fins a l’alliberament dels presos “per denunciar l’abús d’una mesura excepcional com la presó preventiva”.

Les reaccions dels polítics municipals no s’han fet esperar a la xarxa. Els grups de l’oposició s’hi han mostrat en desacord, o bé amb la forma de reprendre la protesta o pel fet que es torni a fer visible la reivindicació