La sortida dels vaixells de creuer que durant més de tres mesos han allotjat la policia de l’estat espanyol al Port de Barcelona ja té dia i hora. L’anunci de l’Estat de fer tornar a casa abans de dissabte els agents de reforç destinats a Catalunya ha aixecat molta expectació. Finalment, els dos creuers han programat l’operació per marxar del port entre diumenge i dimarts, quan ja no hi quedi cap policia. El 31 de desembre a primera hora serà el torn del CNV Azzurra, mentre que el dimarts 2 de gener marxarà el Rhapsody.

La presència de furgonetes policials i d’agents a l’entorn del vaixell ha disminuït paulatinament, des que, el dia de Sant Esteve, l’estat espanyol va anunciar que dona per tancada l’operació Copèrnic iniciada pocs dies abans del referèndum de l’1 d’octubre. El ministeri de l’Interior va comunicar la decisió als agents dimarts 26 de desembre al matí, només unes hores després que els agents allotjats als vaixells van criticar públicament el menú de Nadal que els havia procurat el l’estat en aquesta data assenyalada.

Fonts del Port de Barcelona han confirmat a betevé que el primer vaixell que sortirà serà l’Azzurra, que va arribar a la ciutat el 15 de novembre procedent de Tarragona per allotjar policies. Ho va fer per substituir el del Piuet (el Moby Dada), que havia estat amarrat a Barcelona des del 20 de setembre.  El segon i últim vaixell que abandonarà la ciutat serà el Rhapsody, el que haurà estat més dies a Barcelona. Va arribar-hi el 20 de setembre i hi haurà passat tres mesos i 13 dies. La propera vegada que visiti la ciutat ho farà com a creuer de connexió marítima entre Barcelona i Gènova, la seva funció habitual.