La detenció dels dos regidors de la CUP de Reus aquest dimecres ha provocat la reacció del partit independentista i dels Comitès per la Defensa de la República. S’han convocat concentracions davant dels ajuntaments de les capitals de comarca catalanes a les 20 h del vespre. L’advocat dels acusats assegura que la detenció 19 hores abans que declarin davant de la jutgessa és injusta i desproporcionada.

Unes 150 persones s’han concentrat aquest dimecres al vespre a la plaça de Sant Jaume per expressar el rebuig a la detenció de dos regidors de la CUP de Reus, Oriol Ciurana i Marta Llorens, per activitats relacionades amb el referèndum de l’1 d’octubre. Els dos polítics ja s’havien negat en dues ocasions a declarar davant de la jutgessa, a qui no reconeixen com a autoritat, i que finalment ha optat per demanar-ne la detenció abans de prendre’ls declaració aquest dijous a les 9 h del matí. Els advocats dels acusats han presentat un recurs d'”habeas corpus” perquè se’ls prengués declaració immediatament i posteriorment fossin deixats en llibertat aquesta tarda mateix, però la jutgessa ha desestimat aquesta possibilitat.

Ciurana i Llorens estan acusats d’un delicte d’incitació a l’odi contra la policia estatal per un comunicat i per les protestes posteriors a les càrregues policials del referèndum. Cap a un quart d’una del migdia agents de paisà han entrat a l’Ajuntament de la capital del Baix Camp i han identificat i detingut els dos regidors per dur-los a la comissaria, a l’espera que declarin davant de la jutgessa dijous a les nou del matí.