Ada Colau
Foto: Blanca Blay (ACN)

(ACN) L’actual alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, guanyaria les eleccions municipals 2023 a Barcelona, segons l’enquesta de TV3 i Radiotelevisió Espanyola (RTVE). La candidata de BComú obtindria el 21 % dels vots i 10 regidors, els mateixos resultats que el 2019. Segons l’enquesta, la seguiria de prop el PSC i la candidatura de l’exalcalde Xavier Trias, en tercera posició. ERC seria quarta, el PP doblaria resultats, Vox irrompria a l’Ajuntament de Barcelona i Cs i Valents en desapareixerien.

El sondeig situa el socialista Jaume Collboni com a segona força al consistori amb el 20 % de vots i entre 9 i 10 regidors. La tercera posició seria per a Xavier Trias, que recol·lectaria entre 8 i 9 edils amb el 18 % de suports. Ernest Maragall, que el 2019 va guanyar les eleccions per a ERC amb 10 regidors i el 21 % de vots, en perdria quatre fins als 6 amb un 14 % de vots.

En canvi, el PP, que fa quatre anys lluitava per sobreviure, doblaria resultats i passaria de dos representants a quatre amb el 9 % de sufragis.

Vox entra i Cs, Valents i la CUP queden fora de l’Ajuntament

Cs i Valents perdrien la representació guanyada sota la candidatura de l’exprimer ministre francès Manuel Valls. La coalició Barcelona pel Canvi va aconseguir sis regidors el 2019 i cap de les dues formacions aconseguiria conservar-ne cap. En canvi, irrompria a la plaça de Sant Jaume Vox, que amb el 7 % de vots sumaria tres regidors. La CUP seguiria fora de l’Ajuntament.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?