Reunió Ribó i Torrent

El síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, i el president del Parlament, Roger Torrent, han reivindicat que es prohibeixi l’ús de pilotes de goma en les actuacions de tots els cossos policials que actuïn al territori català. Ho han fet després de reunir-se aquest dilluns per valorar les actuacions tant dels Mossos d’Esquadra com de la Policia Nacional durant els aldarulls dels darrers dies.

Ribó demana informació a Interior i al Defensor del Poble

Ribó ha explicat que s’ha adreçat al ministre de l’Interior i al Defensor del Poble per aconseguir la informació necessària per avaluar l’actuació de la Policia Nacional durant els aldarulls. Igualment, el síndic de greuges ha sol·licitat la col·laboració del Departament d’Interior per valorar els Mossos d’Esquadra. “Per poder-nos pronunciar amb el màxim rigor ens basarem no només en el que la premsa publica, sinó que ho volem contrastar amb les autoritats“, ha explicat. El síndic ha assegurat que el Departament d’Interior ja els ha facilitat les dades necessàries però denuncia que el Ministeri de l’Interior encara no ho ha fet.

El síndic prepara un informe sobre la sentència

El síndic ha anunciat que el 13 de novembre espera fer públic un altre document sobre la sentència del Tribunal Suprem. Ha afegit que no pretenen valorar si els processats són innocents o culpables, sinó analitzar si la sentència ha tingut en compte les legislacions europea i espanyola i si els seus raonaments “poden afectar drets de les persones”.

Una solució política al conflicte català

Durant la roda de premsa, el síndic de greuges, Rafael Ribó, ha demanat al president de la Generalitat, Quim Torra, i al del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que s’impliquin a buscar una solució política al conflicte català, després que els darrers dies Sánchez hagi rebutjat les trucades de Torra.