quim torra al parlament

Quim Torra i Pedro Sánchez s’han creuat diversos missatges durant aquest dissabte. En la compareixença d’aquest matí, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha reclamat una reunió urgent a Pedro Sánchez. Posteriorment, ha intentat contactar telefònicament amb el president del Govern espanyol en funcions, però Sánchez ha optat per respodre-li mitjançant un comunicat enviat a la premsa.

En aquest comunicat Sánchez demana a Torra que “condemni rotundament la violència” assenyalant que “fins ara no ho ha fet” i que posi en valor a més a més “la bona feina feta per les Forces i Cossos de l’Estat i els Mossos”, assegura. Torra ha contestat al comunicat mitjançant una carta en què, a banda de retreure-li que “no li hagi atès la trucada telefònica d’avui”, indica: “Vostè no m’ha de donar lliçons de condemnar i lluitar contra la violència perquè jo, igual que el moviment independentista durant tots aquests anys, he lluitat sempre i condemnat sempre totes les violències’. Torra ha acusat Sánchez de “no voler parlar amb el representants dels catalans” i que per tant, “es torna a posar de manifest que no té relat polític ni cap proposta per a Catalunya”, indica.

En el seu escrit, el president de la Generalitat també retreu a Sánchez que “negar-se al diàleg en aquest moment és una irresponsabilitat absoluta”. Li demana que “no busqui més excuses” i “assumeixi la seva responsabilitat de fer política democràticament”.