El Pícnic per la República ha aplegat 2.700 persones a la cruïlla del carrer de Mallorca amb el carrer de Bruc aquest dissabte a la tarda. Allà, davant del cordó policial que blindava la Delegació del Govern espanyol, els manifestants han llançat bosses de brossa. La concentració ha transcorregut durant dues hores sense incidents.

Un cop s’ha donat per desconvocada la concentració, més d’un miler de manifestants s’han traslladat a la Diagonal i des d’allà han marxat fins a arribar a la via Laietana. Davant de la Prefectura de Policia s’han assegut.

Aquesta no és la primera gran mobilització del Pícnic per la República després que la setmana passada centenars de persones es concentressin a l’estació de Sants. Tampoc no és la primera mobilització que s’ha convocat aquesta setmana davant de la Delegació del Govern, dimarts van acabar havent-hi càrregues policials en aquella zona després que es desconvoqués la manifestació de l’ANC i Òmnium Cultural.

22:07
   

Connectem amb la via Laietana

Reprenem el programa especial a betevé. Connectem en directe amb el tall a l’avinguda Meridiana i amb la concentració a les portes de la Prefectura de Policia.

21:24
   

Una columna de manifestants arriba davant de la Prefectura de Policia

Els manifestants que han tallat la Diagonal han baixat pel passeig de Gràcia i han passat per la plaça d’Urquinaona. Finalment, un miler de persones ha baixat per la via Laietana fins a les portes de la Prefectura de Policia i s’han assegut a terra.

21:14
   

Els equips de neteja s’enduen les bosses

Passades les 21 h, els equips de Barcelona Neta han començat a retirar de la cruïlla dels carrers de Mallorca i de Bruc les bosses de brossa que hi han dipositat milers de persones aquest vespre.

20:46
   

Els Mossos negocien amb els concentrats a la Meridiana

Centenars de persones s’han sumat al tall de trànsit a l’avinguda Meridiana. Diverses unitats dels Mossos d’Esquadra s’hi han desplaçat i han negociat amb els concentrats. Aquests, han traslladat al cos que la seva intenció era mantenir la concentració pacífica.

20:30
   

2.700 persones a l’acció de Pícnic per la República

La Guàrdia Urbana ha xifrat en 2.700 persones els participants a la concentració a la cruïlla dels carrers de Mallorca i del Bruc.

20:21
   

Els concentrats a la Diagonal es dirigeixen al passeig de Gràcia

Les persones que s’havien assegut a l’avinguda Diagonal han decidit aixecar-se pels volts de les 20.15 h i dirigir-se cap al passeig de Gràcia.

20:00
   

La concentració es desplaça a la Diagonal

Moltes de les persones que s’havien concentrat al carrer de Mallorca s’han desplaçat a l’avinguda Diagonal i l’han tallat al trànsit amb una seguda a l’altura del carrer de Bruc.

tall diagonal barcelona

19:42
   

Pícnic per la República desconvoca l’acció

Després de prop de dues hores de concentració, Pícnic per la República ha desconvocat l’acció a l’entorn de la Delegació del Govern.

19:33
   

Encesa de llums al carrer de Mallorca

Quan faltaven pocs minuts per les 19.30 h, les persones concentrades al carrer de Mallorca han encès les llums dels mòbils, entre crits de “ni un pas enrere” i cants d’‘Els segadors’. Minuts després, ha començat a ploure.

19:22
   

Talls de trànsit a Mallorca, Roger de Llúria i Meridiana

A hores d’ara, hi ha tres vies afectades per manifestacions a la ciutat. D’una banda, els carrers de Mallorca i de Roger de Llúria estan tallats per la convocatòria de Pícnic per la República.

A més, a les 19 h ha començat un nou tall de trànsit a l’avinguda Meridiana, a l’altura de Fabra i Puig.

19:13
   

El Pícnic per la República convida a fer fotos de l’acció

Des del compte de Twitter de Pícnic per la República, han fet una crida als manifestants a fer fotos de la pila de brossa que ja s’acumula a la confluència del carrer de Mallorca i el carrer de Bruc i compartir-les a les xarxes amb l’etiqueta #EspanyaFaPudor.

19:05
   

35 detinguts a Barcelona des de dilluns

Segons fonts del TSJC, la xifra de persones detingudes des de dilluns passat és de 35 a Barcelona. D’aquestes, s’ha decretat presó provisional per a una dotzena. En el conjunt de Catalunya, s’han detingut 70 persones en les protestes contra la sentència del procés.

18:54
   

Així es veu la concentració de Pícnic per la República

18:46
   

L’ANC se suma a l’acció del Pícnic per la República

L’Assemblea Nacional Catalana ha anunciat aquest diumenge a la tarda que se suma a l’acció convocada per Pícnic per la República.

Fa prop d’una hora que els manifestants llencen bosses de brossa al perímetre policial de la cruïlla dels carrers de Mallorca i del Bruc.

18:27
   

Els Mossos escorcollen al carrer de Roger de Llúria

En paral·lel a la concentració a la confluència dels carrers de Mallorca i de Bruc, agents dels Mossos d’Esquadra escorcollen motxilles al carrer de Roger de Llúria.

18:11
   

Paper de diari rebregat per omplir les bosses

Centenars de bosses ja s’acumulen a l’altra banda de les tanques del cordó policial del carrer de Mallorca. Els manifestants les han omplert amb papers de diari rebregats.

 

18:02
   

Tiren bosses de brossa al cordó policial

Abans de les 18 h, l’hora de la convocatòria, els primers manifestants han començat a llençar bosses de brossa més enllà de les tanques que blinden l’entorn de la Delegació del Govern espanyol.

18:00
   

Canvi en la convocatòria

Des de Pícnic per la República han anunciat un canvi d’ubicació en la convocatòria. Finalment han quedat al carrer de Mallorca amb Bruc, ja que el cordó policial s’ha col·locat en aquest punt, evitant que la manifestació pugui arribar al carrer de Roger de Llúria.