El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha criticat durament la negativa del president en funcions, Pedro Sánchez, de reunir-se amb el president de la Generalitat, Quim Torra. En una compareixença de premsa després d’una setmana d’incidents per la sentència del procés, Buch ha afirmat que “és inacceptable políticament, moralment i institucionalment” que Sánchez no vulgui dialogar, i que utilitzi “com a excusa” que Torra no condemna la violència, quan ho ha fet tant als mitjans de comunicació com en seu parlamentària.

Buch també ha destacat que les darrers mobilitzacions ciutadanes d’aquest diumenge han transcorregut sense cap tipus d’incident. El conseller d’Interior apunt que, entre els factors que hi poden haver contribuït, hi ha el cordó ciutadà de dissabte passat a la plaça d’Urquinaona per aïllar actes violents i també al rebuig de la violència expressat per la societat catalana.

“La imatge dels Mossos és secundària”

Buch ha assegurat que no sap si els incidents es repetiran o no, però que els Mossos estan preparats per restablir l’ordre. “La imatge és secundària”, ha assegurat el conseller referint-se al cos policial. “El principal objectiu és restablir l’ordre i també el dret a manifestar-se dels catalans i les catalanes”, ha afegit.

“No defenso l’ús de pilotes de goma”

Sobre la noia ferida de gravetat divendres passat als Jardinets de Gràcia després de rebre, suposadament, un tret d’escuma dels Mossos, Buch ha dit que no poden ni confirmar-ho, ni desmentir-ho.

Sobre l’ús de pilotes de goma per part de la Policia Nacional, Buch no ha volgut valorar-ho ni “donar explicacions sobre el que fan els altres cossos”. Tampoc no ha dit si voldria que els Mossos les utilitzessin (s’ha remès a la prohibició del Parlament) ni ha volgut valorar si les pilotes d’escuma són poc efectives, com ha dit un sindicat del cos. “No defenso l’ús de pilotes de goma”, ha sentenciat Buch davant de la insistència dels periodistes.