Martí Olivella, membre d’En Peu de Pau, ha explicat a betevé que la decisió de fer una cadena humana per evitar aldarulls en la convocatòria dels CDR a plaça d’Urquinaona va sorgir de manera improvisada durant dissabte al matí i que, de fet, va ser una proposta del sindicat de manters. En Peu de Pau està format per diverses entitats com: agents rurals, escoltes catalans o bombers per la república.

L’activista per la desobediència civil ha assegurat que va ser una tasca complicada en alguns moments, amb algunes persones que llançaven objectes al cordó policial però que, gràcies a la col·laboració de totes aquestes persones que van seure a terra, van aconseguir encerclar-los i fer-los fora de la zona.

Després d’aquest precedent, Olivella ha explicat que han obert un canal a Telegram que es diu “lluita no-violenta” que suma ja 120 persones, en què es faran comunicats de punts conflictius. L’objectiu és que totes les persones que defensin la “lluita pacífica” puguin reforçar aquests espais per evitar aldarulls.