BENET SALELLAS, diputat de la CUP "Demanem al Departament d'Interior que renunciï a jugar al paper de policia judicial espanyola a casa nostra en execució dels mandats antidemocràtics, autoritaris de l'Estat espanyol. Demanem també que els Mossos d'Esquadra deixin de ser el braç executor de l'Audiència Nacional espanyola i demanem que es posin al costat dels càrrecs electes que hem decidit desobeir."

En total, una trentena d’ajuntaments governats per la CUP o en els que la CUP ha donat suport a la moció del 9-N han estat requerits per l’Audiència Nacional, però la campanya podria afectar el total de 280 poblacions que van aprovar la declaració. Per això la CUP ha fet una crida a la societat catalana perquè faci costat als seus càrrecs electes i surti al carrer en una gran manifestació a Barcelona dissabte, 7 de maig.

Tots els càrrecs electes que han participat a l’acte d’avui duien una samarreta rosa que crida a la desobediència #sensepor. Hi han intervingut darrere un petit faristol el diputat Benet Salellas, que ha demanat al departament d’interior i als mossos d’esquadra que se sumin a la desobediència; l’alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós; l’alcalde de Celrà, Dani Cornellà; i Joan Coma, regidor de Vic que està sent investigat per un presumpte delicte de sedició per haver dit en un plenari que cal desobeir els tribunals espanyols.