La CUP Capgirem Barcelona va votar a favor de la modificació pressupostària en l’aprovació inicial a la Comissió d’Economia del 22 de març, però ja van advertir que per mantenir el “sí” reclamarien canvis. Per això ara presenten 10 mesures amb què volen “pedalar” cap a l’esquerra. “Són propostes reals que es poden realitzar des de l’Ajuntament”, ha assegurat la líder municipal de la CUP, María José Lecha, que ha afegit que “permeten impulsar un gir en el model de ciutat”. Lecha ha explicat que segons el que el govern assumeixi d’aquestes propostes, les assemblees territorials de la CUP decidiran el vot en l’aprovació definitiva.

Aquest dimarts han fet públiques dues de les 10 propostes. La CUP vol una partida als pressupostos per impulsar una xarxa de centres a la sanitat pública on es faciliti l’avortament lliure i gratuït. “És una reclamació històrica dels moviments feministes”, ha recordat la regidora Maria Rovira, que ha quantificat en una xifra entre 15.000 i 40.000 euros, la partida necessària per fer-ho possible. “És totalment factible i real”, ha dit Rovira.

L’altra proposta consisteix en la municipalització de serveis per “garantir la gestió directa i sense intermediaris”, tal com ha defensat el regidor Josep Garganté. “Es revertirien les problemàtiques dels serveis ara externalitzats”, ha afegit. La CUP vol una partida per avançar en aquesta municipalització en el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD), Parcs i Jardins i BTV. Garganté ha recordat que tant la CUP com Barcelona en Comú duien aquestes propostes al programa electoral. “El que es diu en campanya s’ha de complir quan es tenen uns pressupostos”, ha afirmat.