Aquesta és l'entrevista que ha aixecat la polèmica. L'escriptor Félix de Azúa, membre de la Reial Acadèmia Espanyola, hi carrega durament contra l'alcaldessa, de qui diu que "no té ni idea de com es porta una ciutat ni li importa". El que ha fet saltar les alarmes, però, ha estat precisament la frase que encapçala el titular: Azúa considera que Colau "hauria d'estar venent peix". L'alcaldessa li ha respost via Twitter. Li ha dit, literalment, que "en les futures definicions de 'masclisme' i 'classisme' de la RAE, el senyor Azúa es podrà citar a si mateix". Pel sociòleg Francesc Núñez, el comentari de l'escriptor és, sobretot, classista. Segons la seva interpretació, es tracta més aviat d'una desqualificació intel·lectual. FRANCESC NÚÑEZ, sociòleg de la UOC "No hi veig tant un menyspreu cap a un determinat ofici, en aquest cas el de peixater, com cap a un determinat tipus de persones. Hi ha un determinat tipus de persones que no es mereixen, perquè no estan preparades, intel·lecutalment o fins i tot a nivell social, per ser polítics. La política és d'un determinat rang que aquesta senyora ell creu que no té." De masclisme explícit, no n'hi veu, tot i que reconeix que el fet que Colau sigui una dona hi podria tenir una certa influència. FRANCESC NÚÑEZ, sociòleg de la UOC "Això s'atreveix segurament a dir-li per ser dona, possiblement en un home costa molt aquest tipus de desqualificacions, se n'han donat moltes menys." Aquesta no és la primera vegada que l'alcaldessa és objecte d'aquest tipus de comentaris. El cas recorda inevitablement el que va protagonitzar fa poc més de 15 dies el regidor del PP a Palafolls, quan va dir que l'alcaldessa hauria d'estar fregant terres.

Que “una ciutat civilitzada i europea com Barcelona” tingui d’alcaldessa Ada Colau és “una cosa de riure”. Així d’àcid respon Félix de Azúa en una entrevista a la revista ‘Tiempo‘. Aquesta no és l’única crítica que regala a Colau: l’acadèmic de la RAE considera que Colau “hauria d’estar servint en una parada de peix” perquè “no té ni idea de com es porta una ciutat ni li importa”.

L’alcaldessa li ha respost a través de la xarxa social Twitter i l’ha convidat a citar-se “en les futures definicions de ‘masclisme’ i ‘classisme'”. Des d’Ahora Madrid, partit de l’alcaldessa Manuela Carmena, han sortit en defensa de Colau amb una altra piulada.

Pel sociòleg Francesc Núñez, el comentari de l’escriptor és, sobretot classista ja que, segons la seva interpretació, és més aviat una desqualificació intel·lectual cap a Colau. Núñez afirma que no hi veu “un menyspreu cap a un determinat ofici, en aquest cas el de peixater”, sinó un menyspreu “cap a un determinat tipus de persones” que, segons creu que dóna entendre Azúa, no estarien “preparades intel·lectualment, o fins i tot a nivell social, per ser polítiques”. De masclisme explícit, en canvi, no n’hi veu, tot i que sí que reconeix que el fet que Colau sigui una dona hi podria tenir una certa influència.

Fa just dues setmanes, un regidor del PP de Palafolls també va llançar un comentari masclista en contra de l’alcaldessa barcelonina, dient que “en una societat seriosa i sana, Ada Colau estaria netejant terres”.