“Farem tot el que estigui dins la nostra disponibilitat i competències per al trasllat de la Model”, ha sentenciat Janet Sanz. La tinenta d’alcalde d’Urbanisme ha assegurat que la transformació dels terrenys de la Model no depèn només de l’Ajuntament sinó també de la Generalitat, amb qui ha dit que ja s’han fet reunions per revisar el protocol signat l’octubre de 2014 en què era el consistori qui assumia la responsabilitat de construir una presó a la Zona Franca que després llogaria a la Generalitat.

El debat al plenari l’ha portat ERC, que ha defensat una proposició que reclamava al govern impulsar els equipaments previstos als terrenys de la Model. “Fa 30 anys que els veïns demanen solucions, posem-nos d’acord!” ha exclamat el líder d’ERC, Alfred Bosch. La majoria de grups, però, ha carregat contra la proposta d’ERC perquè consideren que sense haver pactat encara el trasllat de la presó no es poden impulsar els equipaments. Daniel Mòdol (PSC), Alberto Fernández (PP) i Maria Rovira (CUP), han coincidit a qualificar “d’engany als veïns” la proposta d’ERC. Des de Ciutadans, Koldo Blanco ha animat els republicans a portar aquesta mateixa proposta al Parlament.

Les paraules de Sanz han indignat la regidora de CiU, Francina Vila, que l’ha acusada de voler treure’s la responsabilitat de sobre. “Vostè fa com Pons Pilat, se’n renta les mans i diu que és cosa d’una altra Administració”, ha dit Vila. La proposició d’ERC, no obstant, s’ha aprovat amb els vots favorables de tots els partits excepte PP i CUP, que s’han abstingut.