El regidor d’Ocupació, Empresa i Turisme, Agustí Colom, ha presentat l’acord al qual es va arribar amb les associacions de comerciants, els sindicats majoritaris, la FAVB i tres grups polítics municipals. Una modificació dels horaris comercials que ha qualificat de “consens de ciutat”. Així ho han considerat també la regidora d’ERC, Trini Capdevila, i Montserrat Ballarín, del PSC, que han votat a favor de l’acord. Pel que fa a les abstencions, el regidor de CiU Raimond Blasi ha considerat que no es generaran llocs de treball i ha qüestionat el procés d’avaluació que es farà sobre aquesta mesura. Tot i així, el regidor ha anunciat l’abstenció del partit “per respecte al consens del sector”. Des de la CUP Capgirem Barcelona, Josep Garganté ha reivindicat que obrir en diumenge “no dóna diners a qui els treballa”, però defensen els treballadors del sector i s’han abstingut en la votació.

D’altra banda, el regidor de Ciutadans, Francisco Sierra, ha qualificat l’acord d’una imposició i s’ha mostrat en contra de limitar l’horari dels comerços. En la mateixa línia s’ha pronunciat el regidor del PP, Xavier Mulleras, que ha considerat la mesura com una retallada de la llibertat comercial: “No beneficia ni el turisme ni el comerç.”

Nous horaris comercials

Amb aquest acord, els comerços situats a la zona delimitada com a turística ja no podran obrir els diumenges de l’estiu. En lloc d’això, podran aixecar la persiana els dies 8, 15 i 22 de maig, i el 2 i 9 d’octubre, de 12 a 20 h. La mesura també fixa dos dies festius d’obertura autoritzada a tota la ciutat. Concretament, per a 2017, es mantindrà el 3 de desembre i es fixarà el 23 d’abril, en comptes del 12 d’octubre. Per tant, l’any vinent, per Sant Jordi serà festa, però les botigues podran obrir.