porta a porta Sarrià

La recollida d’escombraries porta a porta al nucli antic de Sarrià també servirà per bonificar la taxa de residus, com ja passa al barri de Sant Andreu. En concret, els veïns podran optar a un descompte del 30 % en la taxa si fan més de 40 aportacions de matèria orgànica l’any. Per poder establir la bonificació, caldrà vincular els cubells a cada habitatge a partir d’un codi. Els veïns sense cubell o els que el tenen malmès, en podran aconseguir un de nou.

A Sant Andreu, la matèria orgànica es recull a través de contenidors intel·ligents i bústies que s’activen amb un clauer, cosa que permet identificar els veïns que els fan servir. A Sarrià, però, la trama del nucli antic no ha permès a l’Ajuntament instal·lar aquests elements i, per això, se seguirà recollint amb cubells que els veïns deixen a la porta de casa. Per poder obtenir el descompte caldrà deixar l’orgànica al cubell i no la bossa sola a terra.

Noves bústies per al tèxtil sanitari

L’Ajuntament de Barcelona ha previst altres novetats en el porta a porta de Sarrià com ara la instal·lació de set bústies de tèxtil sanitari (compreses, bolquers…) que s’obriran amb un clauer. Fins ara, aquests residus es deixaven al carrer. També s’activarà un servei de recollida a domicili per a persones grans o amb mobilitat reduïda, així com la recollida porta a porta de totes les fraccions als comerços.

Coincidint amb tots aquests canvis, es reforçarà l’Oficina del Porta a Porta, que se situarà al carrer d’Anglí, 31 (on hi ha l’OAC de Sarrià – Sant Gervasi) amb atenció presencial i telemàtica. També es farà un seguiment a peu de carrer i s’activarà l’app del porta a porta. Amb la bonificació i les altres millores, l’Ajuntament busca augmentar la participació dels veïns amb el porta a porta. Si a Sant Andreu la recollida selectiva representa el 80 % de tots els residus, a Sarrià és del 56 %.

Sarrià Vell, el primer en aplicar el porta a porta

El nucli antic de Sarrià va ser justament el primer barri on es va implementar el sistema del porta a porta el 2018, tot just fa quatre anys. La iniciativa va sorgir a partir d’una demanda de l’Associació de Veïns de Sarrià, que van plantejar la necessitat d’un canvi fent el sistema de recollida de residus.