El Grup Municipal de Junts ha demanat que es facin canvis legals des de Madrid per millorar la seguretat a Barcelona. En concret, volen combatre la multireincidència dels lladres, que impacta especialment a la ciutat. El grup que el partit té al Congrés dels Diputats també ha proposat un canvi en la llei d’enjudiciament criminal per posar fi al problema dels narcospisos, i poder-los desallotjar en un termini màxim de 48 hores.

La presidenta del Grup Municipal de Junts, Elsa Artadi, ha etzibat que “no hi ha iniciativa, no hi ha coratge, no hi ha valentia, no hi ha lideratge d’Ada Colau ni de Jaume Collboni ni tampoc d’Albert Batlle“. Artadi creu que són “incapaços d’afrontar aquest tema, de parlar amb els seus partits que governen a Madrid”. També ha alertat que si no s’impulsen polítiques contundents de seguretat, estan aplanant el camí de la ultradreta a la ciutat.

Desallotjament dels narcopisos en 48 hores i combatre els multireincidents

En el cas dels delinqüents multireincidents, la líder de Junts al consistori ha lamentat que ara per ara “se sap que a Barcelona et detenen i tornes a sortir” i ha afegit que això atrau grups de delinqüents organitzats que venen d’altres països europeus perquè aquí “hi ha més permissivitat“. La qüestió fa mesos està sobre la taula de la ministra de Justícia, Pilar Llop, i per això reclamen voluntat política.

A més, la diputada de Junts per Catalunya al Congrés ha explicat que el grup ha proposat un canvi en la llei d’enjudiciament criminal perquè s’incorporin mesures cautelars en els casos en què es produeixi l’ocupació d’un immoble per destinar-lo al tràfic de drogues, demanen que en un termini màxim de 48 h el jutjat ordeni el desallotjament de l’immoble.