(ACN) El cònsol ucraïnès a Barcelona, Artem Vorobyov, ha alertat que cal declarar una zona d’exclusió aèria a Ucraïna perquè si no hi haurà “una catàstrofe nuclear”. “Només així podrem protegir la població civil, protegint les instal·lacions nuclears al país; si no, hi haurà una catàstrofe nuclear i la patirem tots, no només els ucraïnesos”, ha advertit en una declaració al Palau de la Generalitat després de reunir-se amb el president, Pere Aragonès.

Segons el cònsol, el que està fent Europa “no és suficient” i ha remarcat que Rússia, amb “un dels exèrcits més poderosos del món”, està atacant infraestructures i civils a Ucraïna “amb tot l’arsenal que tenen”. Vorobyov ha remarcat que aquest divendres està prevista una reunió del consell de l’OTAN a Brussel·les i ha demanat que es decideixi aplicar una zona d’exclusió aèria al país: “Seria molt determinant i extremadament important per a nosaltres”.

El cònsol ha agraït tot el suport rebut pel que fa a ajut humanitari i d’enviament d’armes i ha fet una crida a treballar “tots junts” perquè, segons assegura, és “l’única manera de vèncer els enemics”.