És un dels projectes estrella del que queda de mandat al districte de Sarrià – Sant Gervasi. La intenció del govern municipal és fer reviure fins a cert punt l’esperit del que va ser territori independent de Barcelona fins a 1897, any de l’annexió, potenciant-ne el paper de l’antic carrer major, el carrer de Sant Gervasi de Cassoles, i dotar-lo amb nous equipaments i serveis que generin activitat cultural, econòmica i comercial. Un dels espais que es vol que esdevingui centre neuràlgic del barri és la futura Biblioteca de Sant Gervasi – Joan Maragall. Les obres del nou equipament finalitzaran a finals d’any, i és per això que a l’octubre es reurbanitzarà el tram entre Bisbe Sivilla i Reus per facilitar l’accés al recinte. Com? Mitjançant una mena de gran plaça cívica davant de la biblioteca i anivellada amb el carrer, amb prioritat per als vianants, i comunicada amb el Centre Cívic Vil·la Florida i els seus jardins.

Tot plegat comportarà modificacions de trànsit. El carrer de Sant Gervasi de Cassoles serà de plataforma única i es vol que sigui utilitzat com a via d’ús estrictament intern per als que hi resideixen, de manera que el flux principal de vehicles es concentri en les grans vies adjacents: Muntaner, Mitre i Balmes. En aquest sentit, el regidor del districte, Joan Puigdollers, ha assegurat que “els vianants guanyaran la batalla als vehicles en aquest carrer emblemàtic”.

La inauguració d’un nou centre de serveis socials al carrer d’Arimon, a tocar de Sant Gervasi de Cassoles, l’impuls com a lloc de trobada i d’activitats de la plaça de la Bonanova i la celebració del centenari del Mercat de Sant Gervasi, són altres actuacions i iniciatives que insuflaran vida a aquest sector de Sant Gervasi, que mostrava símptomes de depressió comercial coincidint amb el període en què la plaça de Joaquim Folguera ha estat aixecada per les obres del futur intercanviador de l’L9.