Des de l'entrada en funcionament del Pla especial pel tractament de desnonaments a Nou Barris, ara fa un any, s'han resolt 20 casos, als quals ja s'ha donat una solució d'habitatge. El districte està treballant ara amb 134 expedients més. La majoria estan aturats pendents de trobar solucions amb les entitats bancàries. IRMA ROGNONI, regidora del districte de Nou Barris "Tal com diu l'alcalde Xavier Trias, les persones són el primer i aquí ho hem fet d'una manera extrema i molt vigilada, molt analítica, cas per cas." Una tasca que la regidora assegura que mantindrà pels següents anys de mandat així com el reforç de les polítiques socials dedicades, sobretot, a la infància i l'alimentació. ¤W3 58 ]] C2.5 G 0 [[ *CG ilocdat Plaça de Sant Jaume Per la plataforma veïnal Nou Barris Cabrejada, que ahir es va reunir amb l'alcalde, l'atenció social és insuficient i reclamen respostes més clares. "Va quedar molt clar que tot el tema social és prioritari, que totes les partides s'han incrementat, que tindrem una inversió important que anirem veient quan es vagin executant." En el marc urbanístic, la millora més imminent és l'antic camp de futbol de Ciutat Meridiana. Durant la primera quinzena de juliol, aquest espai s'obrirà amb els usos que els mateixos veïns han decidit en un procés participatiu. Hi haurà una pista de bàsquet, una zona de jocs infantils i una altra per a gent gran. És, però, una urbanització provisional, fins que s'hi puguin desenvolupar els equipaments previstos.

“Nou Barris és el districte de la ciutat amb els socioindicadors més baixos i, per tant, el que ha rebut l’impacte de la crisi d’una manera més forta”. A partir d’aquesta realitat, definida aquest matí per la regidora de Nou Barris, Irma Rognoni, durant el balanç de dos anys de mandat, les prioritats municipals són clares. “L’habitatge, la infància, l’alimentació i l’ocupació són partides clau”, ha afegit Rognoni.

Des de la posada en vigor del Pla Especial pel Tractament de desnonament a Nou Barris, ara fa un any, el districte ha mediat en 154 expedients, 20 dels quals ja s’han resolt. El districte aplica un protocol per donar suport a les famílies afectades, identificar-ne més i coordinar els diferents sectors implicats per agilitzar els processos. Paral·lelament a les mediacions, l’Ajuntament de Barcelona ha destinat 185.192 euros per a ajuts a l’habitatge al districte durant l’any 2012.

Impuls a les beques menjador, els ajuts escolars i els casals d’estiu

Rognoni també ha destacat el treball intens del districte en dur a terme polítiques a favor de la infància, centrades sobretot en l’àmbit alimentari. En aquest curs 2012-2013, s’han cobert 2.766 beques menjador a nens del districte. A partir d’aquest mes d’agost, les beques menjador de l’any vinent ja es poden sol·licitar. Com a novetat, mentre es tramita la sol·licitud, l’alumne podrà gaudir del servei.

L’estiu d’enguany també incorpora canvis. S’han afegit dos casals més dins l’oferta d’activitats. Un d’aquests estarà a les Roquetes i es du a terme conjuntament amb la Fundació Pare Manel. El segon casal inclou tres grans activitats, entre les quals hi destaca un camp de treball. Es tracta d’una prova pilot amb joves de 15 a 17 anys. En total, hi ha 15.259 places repartides en 43 iniciatives. El 72,5% de les activitats dins la Campanya de Vacances d’Estiu ofereixen servei de menjador.