La coberta singular dels nous Encants va tenir un paper clau en les indundacions del 8 de juny. Així es recull en un informe de l'Ajuntament sobre la cascada d'aquell dia. Pendents encara dels peritatges externs, es conclou que els punts de recollida i desguàs d'aigua van ser insuficients. A més, l'informe assenyala que a causa de les característiques de la coberta, amb pendents molt elevats, el període curt de pluja molt alta, però no excepcional, va tenir un efecte més sever del que hauria tingut en una coberta menys singular. Per això es proposa ara incrementar-ne la capacitat de desguàs. Pel que fa a l'altra inundació d'aquell mateix dia, a la planta baixa, l'informe ho atribueix a colzes mal fixats, i per això recomana corregir-los. El govern ha reiterat que els canvis que s'hagin de fer al projecte per evitar futures incidències no tindran cap cost extra per a l'Ajuntament.

L’informe realitzat per l’Ajuntament després de les inundacions a l’edifici per estrenar dels Encants, i en espera dels peritatges externs, conclou provisionalment que els punts de recollida d’aigua i desguàs van ser insuficients. A més, apunta que a causa de les característiques de la coberta, amb pendents molt elevats, el període curt d’intensitat de pluja molt alta -que no excepcional-, va tenir un efecte més greu del que hauria tingut una coberta menys singular. D’altra banda, la inundació als pisos inferiors del mercat s’ha atribuït a colzes mal fixats.

L’estudi determina que per al disseny de l’edifici es va considerar una precipitació màxima de 160 mm/h, mentre que la pluja del 8 de juny va tenir una intensitat de 180 mm/h en un temps reduït. Tot i això, l’informe considera que aquest període de pluja no és extraordinari a Barcelona.

L’informe també detalla mesures correctores. Es proposa incrementar la capacitat de desguàs de la coberta i millorar-ne el sistema de recollida d’aigua. L’Ajuntament assegura que les mesures que s’hagin de prendre no suposaran un cost extra per al consistori. Per concretar les millores, però, cal esperar als resultats dels peritatges externs.