El conveni es va signar el 30 de novembre de 2011. L'Ajuntament va cedir primer a la Generalitat 25 milions d'euros per a promoció turística, uns diners que van anar a parar a Spanair. El conveni recollia que el govern català havia de retornar aquests diners en anualitats o inversions a la ciutat. Un any després les dues parts van tancar l'acord amb una llista d'inversions amb algunes obres que s'havien fet abans de signar el conveni. L'oposició ho va denunciar i avui el govern ha rectificat. A la llista només hi mantindrà les obres fetes després de signar el conveni. JOAQUIM FORN, primer tinent d'alcalde "A fi d'assolir un consens polític el més ampli possible es va creure necessari revisar parcialment els acords en el sentit de deixar reoberta l'aplicació del conveni per tal d'incloure altres inversions de la Generalitat de Catalunya a la ciutat de Barcelona". L'anunci del govern arriba tres dies després que el PSC decidís portar Ajuntament i Generalitat als tribunals per aquest afer. Els socialistes mantenen encara la incògnita sobre si presentaran o no recurs. JORDI MARTÍ, president del Grup Municipal del PSC "Jo no vaig tenir pressa en presentar el recurs, tampoc tindrem pressa a retirar-lo. Volem conèixer els detalls i estar segurs que els 25 milions d'euros tornen a les arques municipals". XAVIER MULLERAS, regidor del PP "Volem una revisió total de la condonació dels 25 milions d'euros de Spanair que l'Ajuntament ha fet a la Generalitat d'Artur Mas i volem responsabilitats". JOAQUIM MESTRE, regidor d'ICV-EUiA "Reclamem que es compleixi el conveni, que els 25 milions siguin retornats a Barcelona com a nova inversió o com a transferència en diners". JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'ERC+Dcat+Rcat "Celebrem que el govern hagi canviat d'opinió i, per tant, que obri un període de temps per negociar una part d'aquests diners que la Generalitat ens ha de continuar tornant". Amb la revisió que ha acceptat el govern, la Generalitat haurà retornat només vuit dels 25 milions del conveni. L'Ajuntament, per tant, podrà reclamar encara al govern català inversions per valor de 16 milions i mig d'euros.

El novembre de 2011, les dues institucions van signar aquest conveni pel qual l’Ajuntament va cedir a la Generalitat 25 milions d’euros per a promoció turística de la ciutat, uns diners que van servir per reflotar la companyia aèria Spanair. El conveni recollia que el govern català els havia de retornar a la ciutat de Barcelona en inversions o bé en anualitats. Tota l’oposició va denunciar, però, que en l’acta de tancament del conveni hi figuraven obres fetes o compromeses abans de signar-lo i van titllar d’estafa els acords.

El primer tinent d’alcalde, Joaquim Forn, ha explicat a la Comissió de Presidència que el 3 de juny passat, la comissió de seguiment del conveni va decidir revisar els acords per incloure-hi altres inversions. El criteri que prevaldrà, ha dit Forn, serà que es computin obres, la inversió de les quals s’hagi fet a partir de la data de signatura del conveni, el 30 de novembre de 2011. Aquesta decisió fa que, de la llista d’inversions que va aportar la Generalitat per tancar el conveni en saltin algunes que havien executat la major part de l’obra abans de signar el document. Dels 25 milions a retornar, doncs, el govern en podrà reclamar encara 16,5.

A la mateixa Comissió de Presidència, el regidor del PP, Xavier Mulleras, ha dit que esperen que la revisió que ha anunciat Forn sigui “una rectificació total”, tal com va demanar l’oposició en bloc en una Comissió d’Economia extraordinària. Justament aquesta mateixa setmana, el PSC va anunciar que presentarà un recurs contenciós administratiu contra el tancament del conveni de Spanair.