Els problemes de convivència i seguretat al Parc de l’Espanya Industrial han arribat a la Comissió de Seguretat i Mobilitat, on el Grup Municipal del PSC ha reclamat al govern municipal que faci front a les molèsties per soroll arran de l’ús continu de la pista de bàsquet i el frontó, així com per la presència de joves amb aparells musicals quan ja és fosc. BTV havia mostrat l’estat de deteriorament d’aquest pulmó verd del districte de Sants-Montjuïc, situació denunciada pels veïns, farts de les pudors, el soroll i les pràctiques sexuals. La regidora socialista Assumpta Escarp s’hi ha referit. Ha afirmat que colles de joves pugen a la teulada de la guarderia i hi fan “botellón”, i com es veia en les imatges emeses, un grup d’individus s’han instal·lat a les escalinates en tendes de campanya. Escarp també troba greu que s’hi exerceixi la prostitució. “En què estem convertint el parc?”, s’ha preguntat.

El primer tinent d’alcalde i regidor de Seguretat i Mobilitat, Joaquim Forn, ha admès que “tenim un problema”. Ha explicat, però, que el parc no es pot tancar més d’hora perquè el centre esportiu que acull roman obert fins a mitjanit. Amb tot, ha recordat que tant el districte com la Guàrdia Urbana han engegat una sèrie de mesures. Hi han augmentat els dispositius de vigilància i s’han fet reunions amb els veïns. S’ha acordat no encendre al vespre els llums del frontó i col·locar-hi un rètol que en prohibeixi l’ús entre 20 h i les 9 h. També s’han realitzat proves sonomètriques en el balcó de l’habitatge d’un dels veïns, afectat pels sorolls, per valorar-ne l’impacte; i s’han contractat quatre persones expertes en resolució de conflictes per mirar de fer de mitjanceres amb les bandes juvenils que acudeixen al Parc de l’Espanya Industrial.

ICV-EUiA ha insistit que el problema s’ha d’abordar per la via de la mediació, amb la intervenció dels serveis socials, però també amb un millor manteniment dels espais degradats. El PP, per la seva banda, s’ha referit a les molèsties que generen els joves que toquen els bongos i ha considerat que “desplaçar-los”, com ha suggerit Forn, no és la solució, ja que el que es fa és traslladar el conflicte a un altre punt de la ciutat.