El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat en la compareixença al Congrés dels Diputats que, un cop hagi passat la crisi del coronavirus, crearà una comissió d’estudi per reformar i actualitzar el sistema sanitari públic del país. “La primera lliçó que hem après d’aquesta situació és que hem de protegir el nostre sistema de salut pública”, ha dit Sánchez.

En una inusual sessió al Congrés, Sánchez ha explicat les mesures de l’executiu espanyol per fer front a la crisi de la covid-19. Tot plegat, després que aquest dimarts anunciés que el consell de ministres ha aprovat un reial decret amb un paquet de mesures que inclouen una injecció de 200.000 M €.

Anuncia un pressupost de reconstrucció social i econòmica

El president espanyol també ha anunciat que quan s’acabi la crisi presentarà un pressupost de reconstrucció social i econòmica. “Volem comptar amb totes les forces”, ha dit, i ha fet una crida als suports dels altres grups “per reconstruir econòmicament i socialment tot el país”. “Ja hi haurà temps per fer oposició”, ha recalcat. Els grans partits ha donat suport al Govern espanyol per sortir d’aquesta crisi sanitària, però, en general, l’oposició li ha recriminat falta d’autocrítica.

Aquest pressupost es presentarà quan acabi l’emergència sanitària de la covid-19, uns comptes que han de servir perquè “en aquesta pandèmia ningú es quedi enrere”.