Representants de treballadors i empresaris han coincidit a valorar positivament el paquet de mesures anunciades pel president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, per frenar l’impacte econòmic del coronavirus. De fet, segons la UGT, el pla de xoc inclou “moltes de les reivindicacions que havíem demanat patronal i sindicats”.

La secretària de Política Sindical de la UGT de Catalunya, Núria Gilgado, ha aplaudit les mesures perquè “el que pretenen és garantir els llocs de treball i que les persones podran cobrar una prestació mentre no estiguin treballant”. En la mateixa línia, el secretari general de la patronal Cecot, David Garrofé, ha considerat que, tot i el “retard de dos o tres dies”, s’ha fet “un pas endavant respecte al que havíem sentit fins ara” i que això “evitarà tancaments”, sobretot per la flexibilització anunciada dels expedients temporals d’ocupació (ERTO).

Sobre la mobilització de recursos privats per complementar la injecció de diners públics que ha anunciat Pedro Sánchez, la Cecot ha mostrat dubtes sobre la concreció. “No tenim clar com es finançarà”, ha dit Garrofé. “Si els empresaris poguessin recuperar els diners aportats en impostos els últims sis mesos, seria una mesura fàcil i ràpida d’implementar, però qualsevol altra mesura, que impliqui entitats financeres, serà més lenta i feixuga”, ha apuntat.