Imatge del barri Gòtic

Tal dia com avui, 3 d’abril de 1979, es van celebrar les primeres eleccions municipals de la democràcia. En ocasió d’aquests 40 anys d’ajuntaments democràtics, ‘El matí de Barcelona‘ ha convidat aquest dimecres els ex-alcaldes Narcís Serra, Joan Clos i Xavier Trias per recuperar la memòria d’uns anys decisius, protagonitzats per mobilitzacions veïnals i laborals.


40 anys d’ajuntaments democràtics

Aquest dimecres, 3 d’abril, fa exactament 40 anys de les primeres eleccions municipals democràtiques. Recuperem la memòria d’aquest període decisiu de la democràcia amb tres ex-alcaldes de Barcelona:

  • Narcís Serra, alcalde de Barcelona entre 1979 i 1982
  • Joan Clos, alcalde entre 1997 i 2006
  • Xavier Trias, alcalde del 2011 al 2015

Segueix el debat en directe aquí, de dilluns a dijous, de 9h a 10h:


Manifestació per l’habitatge

Aquest proper dissabte, 6 d’abril, Barcelona acollirà una manifestació en contra dels lloguers abusius i de l’especulació immobiliària. La convoquen diverses entitats, entre les quals la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, el Sindicat de Llogaters, la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona, Fem Sant Antoni, 500×20 o el Sindicat d’Habitatge del Raval. En parlem amb Lourdes Garcia, portaveu de Sindicat llogaters i Llogateres:


Esports

Tant el Barça, com l’Espanyol van empatar

ahir en la jornada de lliga intersetmanal. Els blaugrana ho van fer in extremis, en un partit que van començar guanyant per 0 a 2 i que després el Vila-real va arribar a remuntar contra tot pronòstic. Els blanc-i-blaus, per la seva banda, van empatar a un contra el Getafe a l’RCDE Stadium. Ho comentem amb l’Albert Setó, cap d’Esports de betevé:


L’actualitat a les xarxes

El nou concepte de moda és “aplaudir despectivament”, tal com van relatar ahir els policies espanyols que van declarar al Suprem. Però l’Àlex Solà ens parla també de la conyeta que ha generat l’eslògan del PSOE #HazQuePase i la pífia de la vicepresidenta Celáa en relacionar-ho amb ‘Titanic’:


Gimcana cultural

El Món Llibre d’aquest cap de setmana al Raval, la 37a edició del Saló del Còmic o l’exposició ‘Luxe’ del Caixafòrum són només algunes de les recomanacions que ens porta la Bea Rodríguez:


Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: