“Vostès han fet de les seves presons el nostre malson. Li asseguro que nosaltres farem de les nostres urnes el seu [malson]”, ha advertit Rufián al ministre de l’Interior. I ha afegit: “Vostès ens han baldat a cops. Nosaltres els baldarem amb vots”.

El portaveu republicà ha acabat la intervenció amb un desig: “Tant de bo un tal M. Rajoy estigui un dia amb una d’aquestes”, ha dit, en referència a les manilles.

En la rèplica, Zoido ha defensat l’actuació policial durant el trasllat dels consellers fins a la presó i ha retret a Rufián que estigui incomplint el que va prometre: “Va dir que estaria al Congrés només 18 mesos i ja han passat. Potser és que no ha tornat a endollar aquella impressora que va portar un dia i no ha pogut imprimir la renúncia de l’acta”, ha reblat el ministre. Quan ha acabat de parlar, Rufián ha abandonat l’hemicicle i li ha adreçat una salutació militar.

Iglesias acusa Rajoy de delinqüent

En la mateixa sessió de control, Pablo Iglesias ha preguntat a Mariano Rajoy per la seva implicació en els ‘papers de Bárcenas’, després que l’inspector de la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscal (UDEF) Manuel Morocho va reconèixer que el president havia cobrat sobresous il·legals durant 11 anys. “Sap com es diuen els membres de les organitzacions delictives, senyor M. Rajoy? Delinqüents”, li ha etzibat el líder de Podem. Rajoy li ha respost amb un refrany: “Consell venc, que per a mi no en tinc”.