Xavier García Albiol busca acordar tres condicions amb els altres partits “constitucionalistes”: no facilitar el govern a cap formació independentista, no promoure un referèndum, legal ni il·legal, i afavorir un pacte entre ells si tenen opcions de governar.

Ciutadans agafa el guant dels populars. El secretari de Comunicació, Fernando de Páramo, assegura que estan oberts a “arribar a un acord amb els partits constitucionalistes”, i lamenta que el PP no hagi triat sempre aquesta opció. “Tant de bo no s’haguessin equivocat concedint als partits nacionalistes tant de marge”, ha dit, després de retreure als populars haver pactat “amb la CDC de Pujol i del 3 %”.

El partit que lidera Inés Arrimadas també fa una crida al PSC: “Esperem que en aquest procés hi hagi partits que no s’equivoquin. El PSC és especialista a equivocar-se de socis i sembla que Iceta vol reeditar un tripartit 3.0″, ha advertit de Páramo.

Però el primer secretari del PSC ha estat clar: “Jo no faré president ni Oriol Junqueras ni Carles Puigdemont. N’hem tingut prou”. Tot i això, Miquel Iceta rebutja la proposta de García Albiol perquè no vol fer política de frontismes.